Cinci licee ni se alătură în proiect

0
345

Ne bucurăm să anunțăm parteneriate cu cinci licee, in cadrul proiectului nostru:

Liceul Tehnologic din comuna Beceni, județul Buzau
Liceu Tehnologic din comuna Măxineni, județul Brăila
Liceu agricol din comuna Parincea, județul Bacău
Liceul Tehnologic din comuna Vidra, județul Vrancea
Liceu Tehnologic din comuna Topraisar, județul Constanța

Elevii și profesorii din cele cinci locații vor fi implicați într-un proces direct de conștientizare democratică și civică prin derularea unui set integrat de activități care vizează conștientizarea civică și participarea la viața comunității.

Timp de 14 luni, proiectul urmărește creșterea nivelului de implicarea a 100 de tineri între 14 și 24 de ani și 100 de profesori din 5 comunități insuficient deservite în procesele publice de luare a deciziilor, prin parcurgerea unui curriculum care va oferi cunoștințe, competențe și instrumente participative, încorporând valori democratice, educarea asupra sistemului legislativ, utilizarea pârghiilor democratice și investigarea și gestionarea sănătoasă a fluxului de info relevante.

Cele cinci comunități deservite sunt din județele Băcău, Brăila, Buzău, Constanța și Vrancea. În studiul pe care l-am efectuat asupra celor 5 județe, am monitorizat participarea scăzută a cetățenilor (la procesele de luare a deciziilor publice și la vot din 2016 și 2019), rezultând aproximativ 40 de localități în bazinul de comunități marginalizate sever și cu o populație de peste 20% de etnie romă. Bazinul larg a fost ingustat cu criterii precum existența unui liceu, astfel fiind redus la jumătate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here